BelastingServiceDienst | BSD
118
archive,category,category-bsd,category-118,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Checklist IB 2020

De checklist 2020 is weer online!

Een lekker uitgebreid, maar erg handig hulpmiddel bij het verzamelen van je gegevens voor de aangifte inkomstenbelasting 2020.

Download hier de checklist.

Een nieuw jaar… een nieuwe naam!

Wat een jaar! Het jaar 2020 zal iedereen zich nog lang heugen. 

Maar we worden er ook creatief van; we passen ons aan en kijken naar wat er wel kan. Dat waren even niet de vertrouwde persoonlijke gesprekken bij ons op kantoor, maar online gesprekken waarvan we het beste trachtten te maken. Uiteindelijk hopen we weer terug te kunnen naar hoe het was, het meer persoonlijke contact zoals u dat van ons gewend bent.

Wat wel blijvend veranderd, verraadt de header van deze nieuwsbrief al; ons logo en onze bedrijfsnaam. BelastingServiceDienst wordt per 1 januari 2021:

bsd tax

De naam BelastingServiceDienst blijft bestaan, maar zal steeds minder in de uitingen te vinden zijn. De bekende mailadressen en website blijven eveneens bestaan, echter kan er voortaan ook gebruik gemaakt worden van de kortere e-mailadressen: John@bsd.tax, Sabrina@bsd.tax of Astrid@bsd.tax. Dit geldt ook voor de website: www.bsd.tax

Verder kunt u voortaan minimaal elk kwartaal een nieuwsbrief van ons verwachten. Met nieuws over ons kantoor en de laatste fiscale updates.

Met de groei van ons kantoor was er op de Bredase vestiging behoefte aan een aparte spreekkamer. Begin december kregen wij de kans om een ander en mooier kantoor met een aparte vergaderruimte te betrekken binnen het pand waar we al sinds 2016 gevestigd zijn. Nu aan de kop van het pand met uitzicht richting het prachtige centrum van Breda. Zodra het weer kan, nodigen wij u graag uit om te komen kijken.

Vol goede moed gaan wij voor een mooi 2021, we wensen iedereen een mooi en gezond begin van het nieuwe jaar!

John, Sabrina & Astrid

Checklist 2019

De checklist 2019 is weer online!

Een lekker uitgebreid, maar erg handig hulpmiddel bij het verzamelen van je gegevens voor de aangifte inkomstenbelasting 2019.

Download hier de checklist.

De Prinsjesdag Special van het RB

BelastingServiceDienst is als erkend RB-kantoor aangesloten bij het RB (Register Belastingadviseurs).

Bureau Vaktechniek heeft alle fiscale gevolgen van de bekendmakingen op Prinsjesdag overzichtelijk in deze link uiteengezet.

Checklist IB 2018

Handig hulpmiddel bij het verzamelen van je gegevens voor de aangifte inkomstenbelasting 2018. Download hier de checklist.

Eindejaarstips en aandachtspunten 2017

Lees alle tips in de RB-special: Eindejaarstips 2017.

Dit document biedt fiscale handvatten en mogelijkheden om nog in 2017 (fiscale) voordelen te bereiken. U kunt deze publicatie uitprinten, maar nog eenvoudiger is het gebruik van de digitale versie. Via de inhoudsopgave kunt u namelijk rechtstreeks doorklikken naar het onderwerp waar uw interesse naar uitgaat.

Vragen? Neem contact met ons op!

RB-Special – Eindejaarstips 2017

Nota van wijziging op het wetsvoorstel Belastingplan 2018

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft een nota van wijziging op het wetsvoorstel Belastingplan 2018 naar de Tweede Kamer gezonden. Hierin zijn voorstellen opgenomen met betrekking tot verschillende onderwerpen uit het regeerakkoord.

 

Het gaat dan om fiscale maatregelen die op grond van het regeerakkoord per 1 januari 2018 in werking dienen te treden of die op 1 januari 2018 vast moeten staan om op 1 januari 2019 in werking te kunnen treden. Dit om de noodzakelijke systeemwijzigingen bij de Belastingdienst tijdig te kunnen doorvoeren.

 

Er wordt een aanpassing van de vermogensrendementsheffing in box 3 met ingang van 1 januari 2018 voorgesteld. Het kabinet wil sneller aan te sluiten bij het (gemiddelde) werkelijk rendement door voor het rendement over het spaargedeelte gebruik te maken van meer actuele cijfers. Dat heeft nu budgettaire gevolgen, maar omdat het Centraal bureau verwacht dat de rente in 2020 weer zal stijgen, zal het uiteindelijke effect minimale gevolgen voor de schatkist hebben. Daarnaast wordt voorgesteld om het heffingvrije vermogen te verhogen van € 25.000 naar €30.000 (€60.000 gezamenlijk voor fiscale partners).

 

Verder wordt voorgesteld om de afbouw van de de uitbetaalbaarheid van de algemene heffingskorting uit te breiden naar een afbouw van de uitbetaalbaarheid van de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) en arbeidskorting. Dit om werken nog meer lonend te maken en het thuis blijven van de partner minder aantrekkelijk te maken.

 

Het kabinet stelt daarnaast voor de ouderenkorting per 1 januari 2019 met €160 te verhogen en een geleidelijke inkomensafhankelijke afbouw te introduceren. Nu is het namelijk nog zo dat je bij een verzamelinkomen onder € 36.346 recht hebt op een korting van € 1.418. Boven dit inkomen zakt dit in 1 klap drastisch naar € 72.
Erg zuur voor de ouderen die er maar net boven komen. Met de nieuwe maatregel wordt de korting geleidelijk afgebouwd met 15% van het verzamelinkomen voor zover dit hoger is dan het inkomen waarbij het afbouwtraject start.

 

Verder worden er twee maatregelen in de vennootschapsbelasting voorgesteld. Het gaat daarbij om het terugdraaien van de verlenging van de eerste tariefschijf (van € 200.000 naar € 350.000) zoals opgenomen in het Belastingplan 2017 en het per 1 januari 2018 verhogen van het effectieve tarief van de innovatiebox van 5% naar 7%.

 

Ten slotte stelt het kabinet voor de tabaksaccijns taakstellend te verhogen voor de jaren 2018 tot en met 2021. Dit gebeurt vanaf 1 april 2018 in plaats van 1 januari, omdat zowel de Belastingdienst als het bedrijfsleven een invoeringstermijn nodig hebben van ongeveer 3 maanden, onder andere in verband met het drukken van nieuwe accijnszegels.

Presentatie regeerakkoord

Je kon er afgelopen week niet omheen, de presentatie van het regeerakkoord. Deze was op belastinggebied een heel stuk spannender dan de gepresenteerde plannen met prinsjesdag van ons demissionair kabinet.

De voorgestelde wijzigingen liegen er niet om:

  • Aanpassing van tarieven in de inkomstenbelasting
  • Minder tariefschijven
  • Versnelde beperking hypotheekrenteaftrek
  • Aanpassing van de zelfstandigenaftrek
  • Aanpassing van het lage tarief in de BTW
  • Afschaffing wet DBA en verplicht minimumtarief zzp-ers

 

Zomaar een kleine greep uit de vele aangekondigde plannen. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het allemaal door de Eerste en Tweede kamer komt en welke aanpassingen er nog nodig zijn om de plannen tot uitvoer te kunnen brengen.

Zo lijkt de beperkte aftrek niet alleen voor de hypotheekrenteaftrek te gelden, maar ook bijvoorbeeld voor de alimentatie. De kneep zit er hem dan in dat de aftrek beperkt is, terwijl de ontvangen alimentatie aan de andere kant wel mogelijk tegen hoog tarief is belast. En dat is natuurlijk vreemd.

 

Dat de wet DBA wordt afgeschaft juichen we toe, want dat is vanaf het eerste moment geen succes.

 

We houden de voorstellen en de voortgang ervan goed in de gaten en komen hier in volgende blogs op terug!

Deze website gebruikt Cookies (lees hier meer) om jou de beste gebruikerservaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer' te klikken.